Programul RABLA se schimbă din nou

Programul RABLA

Ca orice ministru nou pus în funcție, nici doamna Palmer nu poate sta departe de modificarea programului Rabla. Cred că ceva destul de asemănător se întâmplă și la Ministerul Educației, unde sistemul educațional se modifică de fiecare dată când un nou ministru este înscăunat. Doamna Palmer vrea să schimbe și dânsa programul Rabla, asemenea foștilor săi colegi.

Nu știu dacă este o idee tocmai bună, pentru că spre deosebire de alte programe desfășurate de către ministere, Rabla este unul dintre cele care s-au bucurat de un real succes. Va ajunge oare Rabla o rablă de program și va confirma zicala românească când ceva funcționează trebuie „modificat astfel încât să se aleagă praful”? Haideți să ne lămurim împreună, urmărind intențiile doamnei Palmer.

„Cred că, pe termen lung, în contextul schimbărilor climatice și al tranziției spre o economie verde, trebuie să ne gândim la tranziția spre alt tip de transport. ”Rabla” poate rezolvă o problemă în ceea ce privește noxele, dar, pe de altă parte, cel puțin în zonele urbane, avem în continuare o problemă cu traficul, care afectează în egală măsură calitatea vieții.” Afirmă Palmer.

Cu alte cuvinte, Ministrul Mediului se gândește la o stimulare mai serioasă pentru cei care vor achiziționa mașini electrice sau care emit mult mai puține noxe. De exemplu, în 2015 a fost introdus un bonus pentru cei care cumpără mașini prin programul Rabla care emit sub 100g co2 /km față de tichetul de 6500 lei. Nu discutăm despre o sumă amețitoare, sunt doar 750 de lei, însă sunt primiți, nu luați.

Rămâne de văzut dacă doamna Palmer va reuși să modifice programul Rabla astfel încât să îl pună pe butuci sau să îl stimuleze și să îl completeze într-un mod benefic pentru cetățeni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.