China construieste o centrala solara in desertul Gobi

China si-a facut o ambitie destul de interesanta si anume sa depasasca SUA, Europa si Japonia pana in anul 2035 la capitolul investii in energie regenerabila. Astfel, acestia au pus bazele unei uzine solare in desertul Gobi ce se intinde pe o suprafata de 2500 de hectare. Aceasta centrala va reduce consumul de carbune cu 4,26 de milioane de tone anual daca e sa citim ce scrie in proiect.

Cateva detalii despre uzina chinezilor din destertul Gobi

Uzina va fii formata din 6 tunuri solare si ca asezare va fii situata in provincia Qinghai din nord-vestul Chinei (desertul Gobi) . Daca va intrebati cate case vor putea fii alimentate cu energia solara produsa de aceasta uzina, disuctam de peste 1 milion. Cea mai buna veste este faptul ca emisiile de CO2 vor fii reduse cu peste 20 de milioane de tone.

BrightSource Energy din SUA se implica in proiectul din desertul Gobi

Proiectul va incepe cu instalarea a doua tunuri din cele 6, cu o capacitate totala de productie de 270MW si vor alimenta peste 400.000 de case. Autoritatile locale se implica destul de mult in acest proiect si sper sa il duca la bun sfarsit in urmatorii 5 ani. De asemenea, exista si parteneri straini precum americanii de la BrightSource Energy, americani ce construiesc in SUA in desertul Mojave o uzina asemnatoare ca si dimensiuni.

Ramane de vazut daca ambitia chinezilor va fii destul de puternica astfel incat sa devina numarul 1 mondial la capitolul energie regenerabila pana in anul 2035 cum si-au propus. Cert este ca acestia au facut progrese uriase in ultimii ani si cu siguranta vom mai auzi de proiectele lor in urmatorii ani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.