75 de milioane de lei se vor acorda celor care cumpără mașini electrice în 2016

mașini electrice

Anul acesta, Ministerul Mediului vrea să stimuleze și mai mult achiziția de mașini ecologice electrice și hibride. Astfel, au fost alocate 75 de milioane de lei pentru reduceri la achiziția de mașini ecologice și dezvoltarea infrastructurii  de încărcare a acestora. Bineînțeles, nu este suficient să se acorde vouchere pentru achiziția de mașini electrice, este nevoie și de o dezvoltare continuă a infrastructurii de încărcare. E nevoie de stații de încărcare pentru acestea dat fiind faptul că nu au o autonomie care să le garanteze independența. Anunțul a fost făcut de consilierul doamnei Palmer, Istvan Jakab.

„În momentul în care la Guvern am prezentat o schemă de sprijin de ajutor de stat pe partea de vehicule electrice și hibride și infrastructură am spun că am vrea să fie o schemă pe următorii 5 ani și că am vrea să ajungă la 100 de milioane de lei pe an. Anul acesta o sa începem undeva mai modest . Noi am propus 75 de milioane de lei”, a declarat Istvan Jakab

Fondurile o dată aprobate, vor fi acordate în baza unor ghiduri ce vor fi elaborate în scurt timp. De asemenea, a mai precizat că în ceea ce privește dezvoltarea infrastructurii, aportul statului va fi de maxim 50% din investiție, restul căzând în seama celor care se vor implica în proiect. De asemenea, în ceea ce privește programul Rabla, în 2016 acesta va continua. Cei care vor decide să cumpere mașini electrice sau hibride prin acest program vor putea cumula ambele vouchere, și cel primit prin Rabla și Ecotichetul acordat de stat celor care aleg să cumpere o mașină ecologică.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.