Cum ar fi să ai un copac în toată regula în casă?

copac

În ultimii ani am început să ne izolăm din ce în ce mai mult de natură, să distrugem natura. Prea multe betoane înseamnă prea puține spații verzi cărora cu toții le simțim lipsa. Cu cât eliminăm mai mult spațiu verde din împrejur, cu atât clima se modifică într-un mod care astăzi ne aduce secetă teribilă vara și zăpezi de 2 metri înălțime pe timp de iarnă. Păi dacă a ajuns să ningă chiar și în Egipt peste piramidele vechi de mii de ani?

Trebuie să avem mult mai multă grijă de mediul înconjurător și să căutăm soluții pentru a scoate din impas lipsa de spații verzi. Ei bine, o asemenea soluție bine de la Aibek Almasov, un arhitect destul de interesant care propune construcția caselor în jurul copacilor. După cum puteți vedea în pozele de mai jos, este vorba despre o casă pe multe nivele, din care nu lipsesc utilitățile necesare confortului contemporan. Există baie, bucătărie, și … un copac în casă…

Deși ideea lui Aibek Almasov este de-a dreptul utopică și nu va fi pusă în practică niciodată, nu cred că va rezista vreun magnat excentric să o încerce. Trebuie să recunosc faptul că mie unul mi-ar place destul de mult să am copaci în sufragerie, sau măcar o crenguță verde acolo. Ne lipsește atât de mult verdeața atunci când locuim ani de zile la blocuri, încât nu putem să rămânem indiferenți la asemenea proiecte. Măcar ne dau aripi să visăm și să încercăm pe cât posibil să răspândim ideea de apreciere a naturii, o natură de care astăzi  ne batem joc din plin.

Aibek Almasov 2 Aibek Almasov 3 casa din copac Aibek Almasov

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.