Braconaj in Delta

Braconajul in Delta Dunarii este cel mai distructiv obicei pe care oamenii zonei il practica. Din acest motiv, politstii Deltei Dunarii au facut cateva descinderi in judetul Tulcea, unde au confiscat aproape 1400 de kilograme de peste, plase de pescuit si diverse obiecte folosit de obicei in braconaj.

Biroul de Presa al Politiei Romane da un comunicat de presa in care instiinteaza cu privire la actiunile desfasurate pe data de 1 aprilie 2015, sub coordonarea Directiei de Ordine Publica din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane. Astfel, politistii Deltei Dunarii au descins in 4 locatii pe raza judetului Tulcea. Este vorba despre trei domicilii si un sediu de firma, apartinand unor persoane banuite ca ar face braconaj piscicol. In plus, 6 ambarcatiuni au fost controlate.

Dupa perchezitii, politia a tras linie si au confiscat 1379 kg de peste, un autovehicul, un motor, 6 vinitire de balta, un postrovol, peste 150 de setci monofilament si fir textil, in lungime totala de 8.000 de metri, precum si obiecte confectionate special pentru braconaj cinegetic. Valoarea bunurilor confiscate se ridica la 60.000 de lei.

De asemenea, la sediul societatii comerciale au fost gasite 900 de kg de peste proaspat fara ca administratorul sa poata justifica prin acte cantitatea respectiva. La domiciliile specificate mai sus, au fost gasite caye 100 de kg de peste proaspat, 70 de kg de vanat – mistret, gasca salbatica si rata salbatica, , susceptibil a proveni din braconaj cinegetic, peste 150 de obiecte de pescuit, tip setci monofilament ori destinate braconajului cinegetic si un motor de ambarcatiune, susceptibil a proveni din furt.

Asteptam si noi ca justitia sa isi faca treaba si sa se pronunte dupa finalizarea anchetei. Cu siguranta va vom tine la curent cu demersurile pe masura ce vom avea mai multe informatii disponibile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.