Care sunt cele mai populate 5 tari de pe blog?

V-ati intrebat vreo data care sunt cele mai populate tari de pe glob in prezent? Cu siguranta ati auzit de ele pe la orele de geografie in momentul in care erati pe la scoala, insa cred ca a trecut ceva timp de atunci. Ati uitat cifrele si bineinteles ca acestea s-au mai modificat pe ici pe colo, prin punctele esentiale. In cele ce urmeaza o sa facem o lista cu cele mai populate tari din lume, cifre reale, actualizate. Inainte de toate, trebuie sa stiti ca pe planeta la final de 2011, exista o populatie de 7 miliarde de locuitori, cu 1 miliard in plus fata de ce se invata pe la scoala prin anii 2000. Explozia demografica a inceput dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial, cand populatia globului numara doar 3.5 miliarde de locuitori.

TOP 5 tari supra populate

  1. China. Bineinteles, cap de lista asa cum v-ati si asteptat. La nivel de 2011 aceasta tara numara nici mai mult nici mai putin de 1.4 miliarde de locuitori.
  2. India. Nici India nu sta mai bine, mai are putin si ajunge China din urma cu o populatie de 1.21 miliarde de locuitori.
  3. SUA. Observati diferenta intre primele doua tari si cea de pe locul 3. SUA se afla pe locul 3 cu doar 10% din populatia primelor doua, avand 312 milioane de locuitori.
  4. Indonezia este pe locul 4 cu o populatie de 238 milioane locuitori, fiind surpriza topului. Cu siguranta toti au auzit de Indonezia, insa nimeni nu se astepta la aceasta cifra..
  5. Brazilia. 191 milioane de locuitori are aceasta tara, fapt ce o face sa se situeze imediat dupa Indonezia, cu o diferenta simtitoare intre populatia acelei tari si cea proprie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.